Interaktív iskolai előadások a parlagfűről

Interaktív iskolai előadások a parlagfűről

 Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottságának felhívására a „Célkeresztben a parlagfű” szemléletformáló kampány keretében 2018-ban országszerte 22 iskolában tartottak  polgárőr szakmai referensek és előadók parlagfűvel kapcsolatos interaktív tanórákat  kisiskolásoknak.

A tanórákon  az előadók ismertették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által összeállított „Amit a parlagfűről tudnod kell!” előadást, valamint a „Parlagfű Kisokos” tájékoztató füzet segítségével a gyermekek megismerhették a parlagfű biológiai tulajdonságait, és az általa kiváltott allergiás tünetek jellemzőit, valamint a növény szükséges irtásának hatékony módszereit. A gyerekek az előadóval közösen megoldották a parlagfű-totót, és a helyes válaszokért cserébe „Célkeresztben a parlagfű” logóval ellátott prevenciós, játékos ajándéktárgyakat kaptak.

A szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában Buda Bernadett polgárőr tartott előadást a 7.b osztály tanulóinak. A jó hangulatú tanórán a gyerekek érdeklődőek és lelkesek voltak, és habár a rendelkezésre álló 45 perc rövidnek bizonyult, sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését a parlagfű, és a polgárőrség sokrétű tevékenysége iránt.