Történeti áttekintés

Az Országos Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást köt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal.

„A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól” szóló 2011. évi CLXV. törvény keretében megfogalmazásra kerül, hogy a polgárőrök kiegészítő feladatként részt vállalhatnak az állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenységben.

„A polgárőrség alapfeladatain túlmenően kiegészítő feladatként önkéntesen közreműködhet a környezet veszélyeztetésének, károsításának megelőzésében és elhárításában, következményeinek felszámolásában, állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenység támogatásában”

Országos Polgárőr Szövetség csatlakozik a „TESZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” szemétgyűjtési akcióhoz

Az Országos Polgárőr Szövetség az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága- Allergia-Parlagfű Kerekasztalának tagjává válik.

A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség Stratégiai Partnerségi és Együttműködési Megállapodást köt.

Elindul a „Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért” országos szemléletformáló programja szeptember 14-én az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében megrendezésre kerül az  Országos Parlagfűmentesítési Konferencia Esztergomban.

Folytatódik a „Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért” országos szemléletformáló program. A polgárőrök által történő parlagfűvel fertőzött területek felderítése kiegészül siklóernyős és girokopteres légi felderítési módszerrel is.

December 9-én megrendezésre kerül az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében I. Országos Polgárőr Környezetvédelmi Konferencia

Polgárőrök a környezetvédelemért, jövőért