"Célkeresztben a parlagfű" 2018 pályázat eredményhirdetése

„Célkeresztben a parlagfű” pályázat eredményhirdetése

 Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága által meghirdetett „Célkeresztben a parlagfű” szlogeníró és rajzpályázatra az idei évben rekordszámú, 216 alkotás érkezett az ország minden tájárólA szervezők a pályázóktól olyan szlogeneket, illetve rajzokat vagy plakátokat vártak, amelyek összefüggnek a parlagfű irtásával vagy a parlagfű elleni küzdelemmel kapcsolatos szemléletformálással, aktivitással, prevencióval.A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, melynek során értékelték, hogy az elkészült alkotásoknál mennyire sikerült eredeti és kreatív módon megjeleníteni a parlagfű elleni küzdelmet. 

A szakmai zsűri tagjai: Onda Judit, az Agrárminisztérium agrárkörnyezet-védelmi referense, Kőházi Mária, a  Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti igazgatóhelyettese, Pintér Zsuzsanna, az OPSZ kulturális tanácsadója, és Gyügyei Lilian, a Budapesti Polgárőrség kommunikációs referense volt.

A zsűri döntése alapján szlogenírás kategóriában I. helyezett: Papp ZétényI, II. helyezett: Kanálos Noémi, III. helyezett Surányi Zsolt lett.  Rajz- és plakát kategóriában I. helyezést: Fülöp Levente, II. helyezést: Macsek Enikő, III. helyezést: Todoraszku Kira érte el.

A helyezettek járó díjakat ünnepélyes keretek között az Országos Polgárőr Szövetség évzáró ünnepségén adják át a díjazottaknak. A szervezők valamennyi pályázónak postai úton küldték el a részvételért járó „Célkeresztben a parlagfű” ajándékcsomagot.

Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága köszönetét fejezi ki a pályázóknak a részvételért, és gratulál a díjazottaknak az elért eredményekhez!