Nyárbúcsúztatás a Cserepesháznál

Idén is sokan voltak a közbiztonsági sátornál – „parlagfű a célkeresztben”

Több mint két évtizede, augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a Nyárbúcsúztató Vigalmat Zuglóban. Az idei évben közös sátorban fogadták a rendezvényre kilátogatókat a közbiztonsággal foglalkozó szervezetek. Idén a legnépszerűbb a parlagfű kvíz kitöltése volt, melyért cserébe a polgárőrök „Célkeresztben a parlagfű” ajándékokkal kedveskedtek.

A ‘Vigalom’ már délelőtt 10 órakor megkezdődött Szalóki Ági gyerekkoncertjével, s egészen este tízig folyamatosan színes programokkal várták az érdeklődőket. A közbiztonsági sátornál a gyerekek és szüleik egyaránt részt vehettek szórakoztató, vagy szórakoztatóan ismeretterjesztő tevékenyégekben. Miközben a kicsik színeztek, rajzoltak, a nagyobbak megismerkedhettek a „Polgárőrök a parlagfűmentes településekért” programmal, és parlagfű kvíz kitöltésével tehették próbára tudásukat. A fővárosban is nagyon sok a parlagfű allergiás, ezért kiemelt figyelmet kapott a „Célkeresztben a parlagfű” ismeretterjesztő program, amely rendkívül népszerű volt a fiatalok és a középkorosztály körében.
Az egésznapos rendezvényre kilátogatók biztonságára a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is vigyáztak.