Célkeresztben a parlagfű

Célkeresztben a parlagfű

Sikeresen szerepeltek gyerekeink a rajz és plakátpályázaton

Virág Ádám, a Petőfi Program ösztöndíjasának írása a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjainak pályázati részvételéről.

Eredményesen szerepeltek a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága által meghirdetett fotó, rajz és plakát pályázaton. A pályázat november 30-án zárult le. Az eredményhirdetés és az ajándékok kiosztása pedig december végén történt. A felhívást követően 127 pályázatot bírált a neves szakmai zsűri.

A végeredmény közzétételekor külön említették a dévai gyermekek rajzait, mint a legtávolabbról érkezett pályázatokat. Parlagfűirtással kapcsolatos fotókat, rajzokat és plakátokat vártak a pályázat meghirdetői. A kiírás célja szemléletetformálás volt, és az, hogy ösztönözzék a parlagfű irtását. A zsűrik főként az eredetiséget, a kreativitást és a pályázók életkorát vették figyelembe. A szakmai zsűri tagjai voltak: Kőházi Mária, a zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola művészeti igazgatóhelyettese, Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi alelnöke, Mekler Tímea grafikus- és online marketing szakértő, Gábriel Géza, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-Felügyeletért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese és Balogh Róbert fotóművész.

Amellett, hogy az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága köszönetét fejezte ki a pályázóknak a részvételért, a jutalom sem maradt el. Minden egyes gyermeknek, aki rajzolt a pályázaton, a szervezőktől „célkeresztben a parlagfű” ajándékcsomagot kaptak. A gyerekek csomagjában színes ceruzák, fülhallgató, zseblámpa, kulcstartó, pörgettyű és notesz volt.

Az ajándékokat decemberben meg is kaptak, a rajzaikat pedig kiállítottuk az iskola épületében.

Forrás: https://www.petofiprogram.hu/hirek/celkeresztbenparlagfu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.