Környezetünkre is vigyáznak a polgárőrök

Itt az idő, hogy megalakuljanak a zöld polgárőr egyesületek

A Polgárőrség immár harminc éve töretlenül működik és folyamatosan fejlődik. Az évforduló kapcsán fogalmazta meg terveit Poór Gyula, az Országos Polgárőr Szövetség környezetvédelmi alelnöke, mely az opsz.hu oldalon jelent meg. Eszerint a környezetvédelemért felelős alelnök az idei évtől egy pozitív irányú elmozdulást vár, először a Te Szedd mozgalom, majd a Célkeresztben a Parlagfű programnál is.

„Célként tűztem ki magam elé azt, hogy az OPSZ berkein belül összegyűjtöm azokat a jó szakmai gyakorlatokat, melyek a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatosak, és ezen anyagokból egy szakmai iránytűt tudjunk biztosítani minden polgárőr számára, amely alapján már nem csak ösztönösen és jó érzékkel tudják végezni a környezetvédelmi munkát.”

A környezetvédelmi- és külterületi szolgálatellátás jól ötvözhető – mondta Poór Gyula – hiszen az illegális szemétlerakó helyek felderítése ezeken a területeken történik, és ehhez nagyon jó lehetőségeket biztosít a „Tisztítsuk meg Magyarországot” program.  Amennyiben ezt a programot elfogadják a polgárőrök, ugyanolyan sikereket érhetnek majd el, mint a 300×300-as programmal. Az alelnök hozzátette: Egyre több egyesület fedezi fel az elektromos járművekben rejlő potenciált melyek tiszta, zöld energiát használnak. Bízom benne, hogy ezek az eszközök a nagyvárosokban és kistelepüléseken is elszaporodnak majd.

Poór Gyula végezetül megjegyezte: Talán eljött az idő arra, hogy létrejöjjenek a „zöld” polgárőr egyesületek, amelyek a környezet- és természetvédelmet tűzik ki plusz feladatként.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.